viernes, 1 de agosto de 2008

CINEMA, INVESTIGACIÓ I VIDA

Us presentem la segona convocatòria per l’activitat que hem anomenat cinema, investigació i vida. Es tracta de veure dos films, llegir un llibre i posar tota aquesta informació en comú. Quedarem un dia per fer la trobada i podrem debatre sobre els materials treballats.

CINEMA
El BEC és un cineclub i les seves activitats es mouen al voltant del cinema. L’estudi del cinema forma part dels seus objectius. La formació del públic i fomentar els processos de coneixement mitjançant el cinema, és una de les vessants que el cineclub treballa en les seves activitats. I especialment en aquesta.

INVESTIGACIÓ
Aquesta activitat vol tenir la característica especial de la investigació. Voldríem que fos una activitat que fomentés el gust per la recerca, per l’ampliació de coneixements tot treballant els temes proposats. Per això, a més de les dues pel•lícules proposades i el llibre d’obligada lectura, anirem proposant altres suports, a més del que cadascú vulgui fer pel seu compte.

VIDA
El cinema, la literatura, la investigació personal, vol en definitiva que reflexionem sobre la nostra vida i les diferents formes de viure-la.

TEMA PROPOSAT:

ORIENT vs OCCIDENT

Per aquesta ocasió us oferim contrastar dues maneres de viure, dos models de vida. En el nostre món occidental, les aparences, el valor dels diners, la moda, la cultura, representen un model d’èxit que marca la nostra existència. Pel contrari models vinguts de l’orient ens parlen més de la introspecció, i de la experiència de la vida interior com a camins per trobar un sentit a la nostra existència.


Les dues pel•lícules que haurem de veure prèviament a la trobada són:

DESAYUNO CON DIAMANTES (1961), de Blake Edwards
TITOL ORIGINAL Breakfast at Tiffany's; ANY: 1961; DURADA :115 min., PAÍS : Estats Units, DIRECTOR Blake Edwards; GUIÓ: George Axelrod (Novel•la: Truman Capote); MÚSICA Henry Mancini; FOTOGRAFIA Franz Planer
REPARTIMENT Audrey Hepburn, George Peppard, Patrícia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam, Mickey Rooney, José Luis de Vilallonga, John McGiver
PRODUCTORA Paramount Pictures.1961: 2 Oscar: Millor cançó, millor banda sonora pel•lícula no musical
SINOPSI: Holly Golightly és una bella jove de l'alta societat novaiorquesa que sota la seva vida alegre amaga una gran tristesa. Holly té un comportament una mica eixelebrat, i alguna mania, com per exemple desdejunar contemplant l'aparador de la luxosa joieria Tiffanys. Un dia es muda al seu mateix edifici Paul Varjak, un aprenent d’escriptor que mentre espera arribar a un èxit que mai arriba, viu de la relació amb una dona madura que li manté. Holly i Paul de seguida entaularan una bonica amistat.

SIDHARTA (1972), de Conrad Rooks, basada en la novel•la de Herman Hesse
Nacionalitat: EUA; 85 minuts
Shashi Kapoor, Simi Garewal, Romesh Sharma, Pinchoo Kapoor, Zul Vellani, Amrik Singh, Kunal Kapoor, Shanti Hiranand, Holy Sadhus of Rishikesh

SINOPSI: Ambientada en l'Índia tradicional, la pel•lícula narra la bella i senzilla història del jove Siddhartha i la seva recerca del significat de la vida. Aquesta recerca li duu a períodes de dur ascetisme, als plaers sensuals, a l'abundància material i fins i tot a la repulsió de la seva pròpia identitat.
Siddharhta ens ensenya que el secret de la vida no pot ser transmès d'una persona a una altra, ha de ser arribat a través d'experiència interiors.


El llibre a llegir és:

CASADA CON BUDA, de Wei Hui
Cocó, una jove novel•lista d'èxit, ha deixat la seva llar a Shanghai per anar-se a viure a Nova York. En aquest nou món, coneix a Muju, un japonès amb sang italiana amb el qual inicia una relació plena d'atracció, passió i complicitat. Però arriba el moment que la perfecta química que existeix entre els dos comença a esquerdar-se, i apareix la figura de Nick, un novaiorquès ric i glamurós que es va creuant en la vida de la protagonista en els moments més inesperats. Cocó torna a la seva terra i s'instal•la en la illa de Putuoshan, el paradís budista que li va veure néixer, amb la intenció de posar en ordre la seva vida, no obstant això, ningú pot fugir dels seus sentiments, i en el moment que els dos homes de la seva vida reapareixen, Cocó es veurà immersa en el dilema més important al que s'haurà enfrontat mai.

Ara ja podeu veure els films (disponibles a les biblioteques de la Diputació de Barcelona) i llegir el llibre. Aquesta és una activitat reservada als socis del BEC. Anireu rebent informació més endavant sobre nous materials d’investigació i sobre quan i on farem la trobada (prevista per finals de novembre)

No hay comentarios: